rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

25.01.2010

Kör ve Sağır Olmayan Herkese!

Ülkemizde eğitim, bize sadece gelecekte "para" kazanabilmemiz için bir araçmış gibi gösteriliyor. Birey olabilmemiz için gerekli olan özgür ve bilimsel ortam, okullarda sağlanmıyor. Eğitim sürekli daha paralı hale getiriliyor ve bu bize doğal bir sonuçmuş gibi hissettiriliyor.


Eğitimin kalitesizliğinin ve adaletsizliğinin hepimiz farkındayız. Çoğumuz yalnız olduğumuz için, bu sorunları görmezden geldik ve hiçbir şey yapmadık. Fakat daha fazla susarak, daha fazla köleleşiyor ve tektipleşiyoruz.

Tektipleştirip ayrıştıran ve içleri boşaltılmış müfredatlarla insanların hak arzularını susturan bu eğitim sistemine daha fazla boyun eğmeyelim! Bireysel olarak yeterli bir güç olmadığımızın farkına varalım ve sorunlara karşı toplumsal bir güç oluşturalım.

Özgür kürsü örgütlü ve örgütsüz herkese hitap eder çünkü amacı; siyasi bir örgüt olmak değil, herkesin ortak sorunlarına karşı bir tartışma ortamı oluşturabilmek ve bunlara karşı bir tepki ortaya koyabilmektir.

Bu ortak sorunların (işsizlik, ırkçılık, homofobi, eğitimin kalitesizliği, kadınlar üzerindeki baskılar ve şiddet sorunları) sınıfsal mücadeleden meydana geldiğini bilmeli ve bu sorunların farkında olan gençler olarak bunlara karşı hep birlikte sesimizi yükseltmeliyiz. Karanlığa daha fazla suskun kalamayız!

Duyarlı gençler olarak gözlerimizi açıp bir araya gelerek sesimizi daha gür duyurabilmek için "Özgür Kürsü"de buluşalım!

"Özgür Öğrenci Kürsüsü"

0 yorum:

Yorum Gönder