rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

26.01.2010

MARSİS





Hakkında

"Kendi deyimleriyle, Karadeniz’in içinden gelen ve içlerinden hep Karadeniz gelen bir grup gencin, yel değirmenlerine meydan okuyan Don Kişot misali isyanı Marsis: nükleer santrallere, savaşlara, gönlümüze teğet geçen, zaman zaman saplanıp kalan kurşunlara, bombalara... Onların seslerini duymamak için, gürültülerini bastırmak için bağırıyorlar, çağırıyorlar. İstedikleri, unutmak istemedikleri, umutla bekledikleri çok fazla şey olan bir grup gencin, tüm bunlara inat topuklarını yere vura vura, neşeyle teptikleri bir horon Marsis: ellerinde kemençeleriyle, tulumlarıyla, gitarlarıyla, davullarıyla, avaz avaz...”

Kendilerine özgün tarzlarıyla, Karadeniz esintilerini tüm şarkılarında hissedebiliyoruz. Marsis 2005 yılında İstanbul'da kuruldu. Karadeniz Rock temelli müzik yapan grup adını Kaçkar'ın bir zirvesinden aldı. Kurulduğundan itibaren çeşitli festivallere katılarak, konserler düzenleyerek çalışmalarına devam ettiler. Aynı zamanda da gerçekten içlerine sinecek bir albümün hazırlığını sürdüren gurup 2009 Mayıs ayının ilk haftası “Marsis Dağı” adlı ilk albümlerini çıkardılar. Bu albümdeki şarkılar gerek dil yönünden gerekse içeriğindeki yöresel ezgilerden dolayı evrensel nitelik taşımaktadır.

“Kalan Müzik etiketi ile yayınlanan MARSİS albümünde yüksek oranda radyasyon içeren dört bestenin yanı sıra yüksek oranda radyasyona maruz kalarak değişim geçiren Karadeniz’in değişik yörelerinden değişik dillerinden tanıdık melodiler de bulunuyor.”

0 yorum:

Yorum Gönder