rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

25.01.2010

Hayatın Gizli Denklemi

Gözlerinizi açtığınız anda her şeyin karşılıklı olduğu bu dünyaya adımınızı atarsınız.Geri dönüşü olmayan bu yol,sizi yavaş yavaş çıkar patikasına doğru sürükler.Ardınıza baktığınızda sonu olmayan karanlığı görürsünüz ve sürekli önünüze bakmak zorunda kalırsınız.Önünüzde ise elde ettiklerinizin karşılığı olan sahte bir aydınlık vardır.Kendinizi kandırarak yola devam edersiniz sonu bulma umuduyla.


Yürüdüğünüz bu patikada,çeşit çeşit varlıklar ve sizin gibiler vardır.Amansızca yolu bitirmeye çalışan sizin gibiler…Varlıklarsa arkanızı döndüğünüzde kaybolan boşluklardır.

Bilmeden adım attığınız bu yol sonunda karşınıza çıkan bir ayna her şeyi altüst eder.Artık yüzleşme vaktidir.”Ne yaptın? Ne elde ettin? Neydin ve Neye dönüştün?”.Sorular beyninizi tıkar ve düşünemez bir hale gelirsiniz.İşte o anda,onca sorunun arasından bir cevap sıyrılır.Elde edilen tek şey BOŞLUKTUR. Kocaman bir BOŞLUK…Bu cevap sizi başka bir sorguya yönlendirir.”Peki ben ne yaptım?”.Siz gözlerinizi kapatarak,bu dünyada tekmişsiniz gibi sorumsuzca,duyarsızca yaşadınız.Her zaman bir maske altından sahte gözyaşları döktünüz.Sadece kendi çıkarlarını gözeten bir yaratığa dönüştünüz ve daha da kötüsü her zaman daha fazlasını istediniz.Düşünmediniz.Çünkü düşünülecek hiçbir şey yoktu sizden başka.Herşeyi hak ettiğinize karar verdiniz.Ve dönüşü olmayan bu yolun bir yolcusu oldunuz.

Ne yazık ki şimdi bu yol size çelişkilerle dolu bir hayat hediye ediyor.Sizin çözümlemenizi istiyor.Belki de diğerleri gibi içinde kaybolmanızı…Aslında bu çok basit bir olay.Aynı matematik denklemi gibi “x “ i bulursanız “y”yi de bulabilirsiniz.Ama sizin hayatınızda “x”e verilebilecek değer sayısı fazla olunca “y”yi bulmak imkansıza çıkıyor.Yani artık çıkmaz sokaktasınız diyor yolun sonundaki görevli.

Düşünürseniz içinizdeki kavganın, bunlara neden olduğunu görebilirsiniz.”Ben” mi “Biz” mi ? Kazanan “Ben” ise işte mükemmel bir hayat.Bir yol ve sonunda bir ayna her şeyi yansıtan…Elinizden kayan duygularınız,birer birer kaybolan insanlar,elde ettiğiniz boşluklar…Ne kadar da az aslında çok gibi görünen kazançlarınız.Maskeler altında çıkar ilişkileri arasında yeşeren bir hayat…

0 yorum:

Yorum Gönder