rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

27.02.2010

Özgürlük Oyunu

Kandırılıyoruz. Bizler sanki kör bir insan gibi gözümüzün önündekileri fark edemiyoruz ya da araştırmadığımız için kavrayamıyoruz. Yaşamak için bir inanma gücüne ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için nedense hep özgürlüğümüzü kısıtlayan kavramları seçiyoruz. Buna en güzel örnek “din” dir. Din, insanların kendisini sorgulamasını hiçbir zaman istemez. İşte en büyük sorunda bundan kaynaklanıyor. İnsanlar dini sorgulamanın günah olduğunu düşünüyorlar ve korkuyorlar. Ama araştıranlar ise dinin sadece mükemmelce tasarlanmış bir yalan olduğunu görüyorlar. İşte zafer…
Dünyanın sahipleri bu gerçeği öğrenmemizi hiçbir zaman istemiyorlar. Çünkü onlar ilelebet bu dünyanın yöneticileri olmak istiyorlar.

17. yüzyıldan sonra hızla yayılmaya başlayan sömürge ülkeleri şu anda hepimizin itaat ettiği sahiplerimizdir. Günümüz dünyasında çoğu ülke bağımsız görünüyor. Ama sadece görünüyor. Çünkü hepsi büyük sömürge ülkelerinden birine bağlıdır. Sadece herkes tiyatro sahnesindeymiş gibi rolünü başarıyla oynuyor. Biz zavallılar da özgür olduğumuzu sanıyoruz.
 İşte dünyadaki en tehlikeli iki kavram (para ve din) bir araya geliyor bizler de özgürlük oyunun bir oyuncusu haline geliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder